„Sper ca noua componență a parlamentului să reprezinte cu demnitate voința poporului”. Mesajul lui Greceanîi, după alegeri
Full Article 2 minutes read

„Sper ca noua componență a parlamentului să reprezinte cu demnitate voința poporului”. Mesajul lui Greceanîi, după alegeri

Președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi le-a mulțumit deputaților din Legislatura a X-a pentru colaborarea pe care au avut-o. Totodată, aceasta i-a îndemnat pe viitorii deputați să pună în capul mesei interesele țării și a cetățenilor ei. Un mesaj în acest sens a fost publicat astăzi, 12 iulie.

„Mandatul parlamentului de Legislatura a X-a a fost incomplet, dar și extrem de dificil. Mai mult de jumătate din această perioadă a fost marcată de pandemie. În pofida restricțiilor pandemice, parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a X-a a adoptat peste 500 de acte normative din toate domeniile, convocându-se în 76 de ședințe plenare. Este simbolic faptul că printre primele acte votate de deputații de Legislatura a X-a a fost Hotărârea privind adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova, act prin care se punea capăt regimului oligarhic. Sper că acest exercițiu va fi și pe viitor un avertisment pentru orice tentativă de a institui dictatura în țara noastră”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

„În pofida circumstanțelor în care a fost declanșat, actualul scrutin parlamentar a făcut parte a proceselor democratice firești într-un stat de drept. Sper ca noua componență a parlamentului să reprezinte cu demnitate voința poporului și să se conducă în activitate exclusiv de această voință și de legea supremă a statului”, a spus Greceanîi.

Totodată, președinta parlamentului i-a îndemnat pe viitorii deputați să asculte de oameni. „Cetățenii au investit încredere în noi, acum trebuie să facem față așteptărilor lor, cât de înalte ar fi”, a precizat Greceanîi.

Menționăm că procesele verbale de la alegerile parlamentare anticipate au fost prelucrate în proporție de 100%. Astfel, în parlament vor accede Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul „ȘOR”.

Mai exact, PAS a acumulat 52,80% din voturi, Blocul PCRM-PSRM – 27,17% din voturi și Partidul „ȘOR” – 5,74% din voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: