Spitalul din Ceadîr-Lunga nu mai face față numărului de pacienți infectați cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

Spitalul din Ceadîr-Lunga nu mai face față numărului de pacienți infectați cu coronavirus

În Găgăuzia va fi deschis încă un centru de asistență medicală pentru pacienții infectați cu coronavirus, informează portalul gagauzinfo.md pe 5 august. Potrivit sursei, secția de boli infecțioase din Ceadîr-Lunga este plină, iar autoritățile au decis să pună la dispoziția noilor pacienți o secție la Comrat.

„A fost emis un ordin de către Ministerul Sănătății și din 6 august deschidem încă o secție Covid, la Comrat, întrucât la Ceadîr-Lunga locuri nu mai sunt”, a menționat șefa Direcției sănătate și protecție socială din Găgăuzia, Svetlana Duleva.

În prezent, în secția Covid din Ceadîr-Lunga sunt ocupate 22 din 24 de locuri, însă numărul bolnavilor crește. Potrivit directoarei spitalului, Natalia Popazoglo, în instituția medicală sunt tratați pacienți din trei raioane.

„Secția noastră și-a reluat activitatea din 19 iulie. Dacă inițial aveam câte 2-3 pacienți, iar în unele zile – niciunul, în prezent, în fiecare zi avem pacienți noi. Și vin mai mulți decât se externează. Ne sunt aduși pacienți din Ceadîr-Lunga, Comrat și Basarabeasca, de aceea, nu îi vom putea primi pe toți”, a precizat Popazoglo.

La Comrat vor fi disponibile 17 locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19, însă, în cazul în care numărul acestora va crește subit, numărul va fi suplimentat până la 75.

Anterior, în orașul Vulcănești a fost instituit cod roșu de alertă din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost închise barurile și magazinele, iar cluburile de noapte nu funcționează.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: