Sprijin financiar pentru școlile cu predare în română și fermierii din Zona de Securitate. Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare
Full Article 50 second read

Sprijin financiar pentru școlile cu predare în română și fermierii din Zona de Securitate. Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare

Executivul a aprobat „Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024” pe 15 mai. Programul prevede fonduri pentru modernizarea și întreținerea instituțiilor de învățământ, a patrimoniului administrativ, cultural și de sport, precum și pentru și amenajarea zonelor de agrement din localitățile din Zona de Securitate. Adițional, programul oferă compensații pentru proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol.

Planul de acțiuni alocă 13 milioane de lei pentru acțiunile de modernizare, întreținere și amenajare a patrimoniului și 2 milioane de lei în calitate de compensații pentru proprietarii terenurilor agricole afectați de taxele ilegale aplicate de Tiraspol.

Între 2011 și 2023, au fost implementate 13 programe de reintegrare a țării, în valoare de peste 170 milioane, care au vizat problemele din Zona de Securitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: