„Stăpânii țării lor vor decide cum va arăta noul parlament”. Peter Michalko a felicitat moldovenii de Ziua Europei și a amintit de alegerile parlamentare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Stăpânii țării lor vor decide cum va arăta noul parlament”. Peter Michalko a felicitat moldovenii de Ziua Europei și a amintit de alegerile parlamentare (VIDEO)

Ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova Peter Michalko a înregistrat un mesaj video cu ocazia zilei de 9 mai, când este marcată Ziua Europei. Oficialul european s-a referit și la alegerile parlamentare din Moldova, care se vor desfășura în iulie 2021.

Diplomatul european a menționat că pe 9 mai este sărbătorită Declarația Schuman, care a fost punctul de plecare pentru crearea UE.

„Exact cu 71 de ani în urmă, a fost prezentată o nouă viziune a Europei, care a pus capăt războaielor și conflictelor, violenței și inegalităților și a făcut loc păcii și cooperării, respectului pentru drepturile omului. (…) Dragă Republica Moldova, felicitări cu ocazia Zilei Europei, solidari pentru sănătate și împreună pentru un viitor mai bun!”, a declarat Peter Michalko.

Diplomatul a vorbit și despre alegerile parlamentare anticipate care sunt planificate pentru 11 iulie.

„UE monitorizează îndeaproape evoluțiile și se așteaptă la alegeri parlamentare libere și corecte în conformitate cu așteptările cetățenilor Moldovei. Oamenii, stăpânii țării lor, vor decide cum va arăta noul parlament care ar trebui să poată sprijini în mod credibil un guvern dedicat pentru reformele așteptate de cetățeni”, a menționat Michalko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: