Stare de urgență, în Islanda. Localnicii, inclusiv moldovenii aflați în Grindavík, obligați să părăsească zona
Full Article 40 second read

Stare de urgență, în Islanda. Localnicii, inclusiv moldovenii aflați în Grindavík, obligați să părăsească zona

Autoritățile islandeze au declarat stare de urgență în zona or. Grindavík, urmare a riscului sporit de erupție de magmă. Rezidenții sunt obligați să părăsească localitatea, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău.

MAEIE le recomandă cetățenilor să evite deplasările în zona localității afectate și să urmărească anunțurile Departamentului pentru protecție civilă al Islandei – Civil protection (almannavarnir.is). La fel, cetățenii sunt îndemnați să urmeze instrucțiunile autorităților islandeze.

Pentru asistență pot fi apelate numerele 112 sau 1717 (Crucea Roșie).

Pentru asistență consulară este disponibilă linia de urgență a ambasadei +46 769 423 423.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: