„Stare gravă, dar stabilă”. Două cazuri suspecte de coronavirus, în curs de examinare
Full Article 2 minutes read

„Stare gravă, dar stabilă”. Două cazuri suspecte de coronavirus, în curs de examinare

Din cele 30 de cazuri suspecte de COVID-19 – 28 sunt negative, iar două cazuri sunt în proces de reacție pentru confirmare. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă din 11 martie. Aceasta a menționat că este vorba despre doi adulți. Totodată, testele au demonstrat că cele două mame și copiii internați în ultimele 24 de ore nu sunt infectați cu coronavirusul de tip nou.

„Nu vorbim de o confirmare, este o reacție repetată, după care vom reveni cu detalii. Ambele persoane au revenit din Italia”, a precizat oficialul.

Aceasta a precizat că, în prezent, sunt 6 adulți suspecți de infecție cu coronavirus internați în Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și 7 persoane suspecte care sunt plasate la Spitalul municipal de boli contagioase pentru copii – 5 copii și 2 adulți.

„Nu vă pot da detalii despre persoanele respective până nu vom confirma. Este vorba despre un tânăr și o persoană mai în vârstă. Ambele sunt la „Toma Ciorbă”. Mâine dimineața, dacă nu va interveni nimic extraordinar, voi prezenta toată informația. Starea este gravă, dar stabilă”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a mai spus că pacienții suspecți de infectarea cu COVID-19 sunt tratați gratuit, indiferent dacă au sau nu polițiă de asigurare medicală.

Totodată, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a atras atenția că numărul de probe prelevate va crește în următoarele zile, de aceea durata de examinare a acestora s-ar putea să crească.

Amintim că în această dimineață, premierul Ion Chicu a anunțat că la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” a fost internată o mamă și cei trei copii ai săi, care au revenit recent din Italia, unde ar fi mers pentru cumpărături.

Ulterior, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat despre o a doua mamă și copilul acesteia, suspectați de infecție cu COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: