eurovision.tv

Start înregistrării pentru Eurovision. Cine va reprezenta Republica Moldova

Compania „Teleradio-Moldova” a dat start etapei naţionale a concursului internaţional Eurovision Song Contest 2020. Interpreții care vor să reprezinte Republica Moldova la cel mai prestigios concurs european de muzică își pot depune dosarele pentru înscriere în concurs.

Candidaţii trebuie să depună cererea de înregistrare, descrierea proiectului, materialele audio pe suport digital şi lista materialelor – în strictă conformitate cu Regulamentul prestabilit, până în data de 17 ianuarie 2020, ora 17:00 la Centrul de Colectare Eurovision 2020, la adresa: mun. Chişinău, str. Hânceşti, 64, TV Moldova 1 (anticamera TV).

Dosarele vor fi recepţionate de luni până vineri între orele 09:00-17:00. Dosarul poate fi expediat şi prin poşta electronică la adresa: [email protected] cu materialul audio ataşat în MP3 sau alt format popular şi cu toate anexele stabilite de Regulamentul prestabilit.

Selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concursul Eurovision 2020 se va desfăşura în două etape: examinarea dosarelor şi audierea LIVE.

Ediţia din 2020 a concursului Eurovision se va desfăşura în Olanda, după ce Duncan Laurence a fost desemnat câştigătorul concursului Eurovision 2019, graţie interpretării piesei „Arcade”.

Cele două semifinale se vor desfăşura pe 12 şi 14 mai, iar marea finală va avea loc pe data de 16 mai 2020.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Reuters

Zelenski a introdus în Rada Supremă un nou proiect de lege privind instituțiile anticorupție pe fundalul protestelor

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat pe 24 iulie că a aprobat textul unui nou proiect de lege privind activitatea Biroului Național Anticorupție (NABU) și a Parchetului Specializat Anticorupție (SAP). În ultimele două zile, la Kiev și în alte orașe au avut loc proteste împotriva legii adoptate recent, care limitează independența acestor instituții.

Am aprobat textul proiectului de lege care garantează o consolidare reală a sistemului de ordine publică din Ucraina, independența organelor anticorupție și protecția fiabilă a sistemului de ordine publică împotriva oricărei influențe sau intervenții rusești. Textul este echilibrat”, a scris președintele Zelenski pe canalul său de Telegram.

Potrivit BBC, câteva ore mai târziu documentul a fost înregistrat în Rada Supremă. Conform proiectului de lege, procurorul general și adjuncții săi nu vor avea dreptul să dea indicații detectivilor NABU, procurorilor SAP sau să le împiedice activitatea.

Proiectul mai prevede testarea cu poligraful a angajaților NABU care au acces la informații clasificate și interdicția de a părăsi țara în timp ce legea marțială este în vigoare (cu excepția deplasărilor în interes de serviciu).

În plus, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, Serviciul de Securitate al Ucrainei va trebui să verifice angajații Biroului Național Anticorupție, ai Parchetului Specializat Anticorupție, ai Poliției Naționale și ai altor instituții care au acces la informații clasificate, în vederea identificării eventualelor acțiuni în interesul Rusiei.

Amintim că, pe 22 iulie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un proiect de lege care acorda procurorului general al țării dreptul de supraveghere asupra Biroului Național Anticorupție al Ucrainei și asupra Parchetului Specializat Anticorupție. La Kiev și în alte câteva orașe din Ucraina au avut loc proteste de amploare. Uniunea Europeană și-a exprimat nemulțumirea față de acest document.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: