Statistică: Dintre cele 36 de cazuri de COVID-19, confirmate în Republica Moldova, 21 de cazuri sunt de import
Full Article 2 minutes read

Statistică: Dintre cele 36 de cazuri de COVID-19, confirmate în Republica Moldova, 21 de cazuri sunt de import

Dintre cele 36 de cazuri de COVID-19, confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, 21 de cazuri sunt de import. Este vorba despre țări precum Italia, Franța, Marea Britanie, Cehia și Elveția. Alte 12 cazuri sunt de transmitere locală. Informațiile au fost prezentate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 19 martie.

De asemenea, Dumbrăveanu a spus că dintre persoanele infectate, 9 cazuri se referă la pacienții cu vârsta cuprinsă între 60-69 de ani, 8 pacienți cu vârsta cuprinsă între 50-59 ani, 5 pacienți cu vârsta cuprinsă între 40-49 de ani, 7 pacienți cu vârsta cuprinsă între 30-39 de ani, 4 pacienți cu vârsta cuprinsă între 20-29 de ani, 2 pacienți cu vârsta cuprinsă între 10-19 și un pacient cu vârsta de până la 9 ani.

Mai mult, aceasta a spus că la spitalul „Toma Ciorbă” sunt spitalizate 31 de persoane, dintre care 3 sunt în stare gravă, 2 persoane au stare de snătate satisfăcătoare și 2 persoane au o stare de sănătate medie.

„La Spitalul de boli contagioase pentru copii avem internate 2 persoane. Avem o evoluție de stare medie. La spitalul Clinic Republican rămâne a fi internată o persoană cu stare satisfăcătoare”, a spus Dumbrăveanu.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: