„Statul nu cade în așa capcane”. Guvernul a anulat scutirile de la plata accizelor pentru partidele de alcool folosite pentru dezinfectanți
Full Article 2 minutes read

„Statul nu cade în așa capcane”. Guvernul a anulat scutirile de la plata accizelor pentru partidele de alcool folosite pentru dezinfectanți

Alcoolul etilic nedenaturat nu va mai fi scutit de la plata accizelor. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 6 aprilie. 

Comisia Situații Excepționale (CSE) a abrogat punctul 15 din dispoziția nr. 6 din 26 martie 2020,

„La acea etapă, Comisia Situații Excepționale a luat decizia de a scuti de plata accizului partidele de alcool care sunt folosite pentru fabricarea dezinfectanților. Actualmente, problema a fost soluționată, pe piață sunt dezinfectanți. De aceea, această posibilitate de scutire de accize este elimintată. Trebuie să remarc că, în ultima perioadă, avem solicitări de a scuti de accize cantități care depășesc 300 de tone. Aceasta este o extremitate și o exagerare. Binențeles că statul nu cade în așa capcane și noi am anulat această scutire începând de astăzi”, a explicat Ion Chicu.

Amintim că pe 26 martie, CSE a scutit de plata de accize, pe perioada stării de urgenţă, alcoolul etilic nedenaturat destinat utilizării pentru produsele antiseptice (dezinfectanţi, biacizi şi cosmetice antibacteriene).

Alcoolul etilic nedenaturat este orientat spre ridicarea nivelului de asigurare a calităţii produselor medicamentoase autohtone.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, 6 aprilie, Comisia Situații Excepționale a luat decizia de a amâna adunărilor generale ale acționarilor, care în mare parte au loc pe parcursul lunilor aprilie și mai.

Amintim că pe 17 martie în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență din cauza răspândirii pandemiei de COVID-19.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 864 de cazuri de COVID-19. Numărul de decese a urcat la 17, după ce încă două persoane au decedat în ultimele ore: o femeie de 81 de ani și un bărbat de 78 de ani.

Ministrul Sănătății a precizat că 78 de persoane sunt în stare gravă, iar 10 sunt intubate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: