Ștefan Gațcan, prezent la ședința parlamentului. Ședința are cvorum (UPDATE)
Full Article 1 minutes read

Ștefan Gațcan, prezent la ședința parlamentului. Ședința are cvorum (UPDATE)

În cadrul ședinței parlamentului din 9 iulie și-au înregistrat prezența 51 de deputați, inclusiv Ștefan Gațcan. Prin urmare, ședința are cvorum. 

Secretariatul parlamentului a anunțat prezența a 51 de deputați la ședință, în afară de deputații din Pro Moldova, blocul ACUM și Partidul Șor.

După ce speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi a anunțat că ședința are cvorum, în sală au revenit și ceilalți deputați.

La ședință este prezent și premierul Ion Chicu, care a venit pentru a patra oară să prezinte proiectele de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea. Primele 3 tentative au eșuat din lipsă de cvorum.

UPDATE (10.20)

Deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA au părăsit sala de ședință. Potrivit acestora, a fost încălcat regulamentul parlamentului. Alexandr Slusari a vrut să intervină cu o observație de procedură, însă președinta parlamentului Zinaida Grecianîi nu i-a dat cuvântul

Premierul Ion Chicu a început să prezinte proiectele pentru care guvernul și-a angajat răspunderea, iar mai mulți deputați l-au huiduit, strigând „rușine” și „afară”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: