Stoianoglo, eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo, eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

Procurorul general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost luată pe 9 decembrie de Curtea de Apel Chișinău. Stoianoglo se va afla sub control judiciar.

Curtea de Apel a dat curs demersului avocaților lui Stoianoglo. Procurorii, pe de altă parte, au insistat ca Stoianoglo să rămână în arest la domiciliu. În final, judecătorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar.

Pe 3 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis prelungirea cu 20 de zile a termenului de arest la domiciliu în cazul lui Stoianoglo.

Amintim că în data de 5 octombrie, Consiliul Suprem al Procurorilor a autorizat inițierea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo. Ancheta a fost încredințată procurorului Procurorului anticorupție Victor Furtună.

Două ore mai târziu, Furtună a deschis un dosar penal împotriva lui Stoianoglo cu mai multe acuzații: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În aceeași zi, Stoianoglo a fost reținut de ofițerii SIS.

Pe 29 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală pe unul dintre capetele de acuzare în privința lui Stoianoglo. Este vorba despre cel în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de faptul că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a dispus achitarea indemnizației de concediere, aproape 164 de mii de lei, fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoarogă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: