Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins demersul avocaților
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins demersul avocaților

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo va rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins demersul avocaților și a menținut decizia primei instanțe.

În cadrul ședinței din 16 noiembrie, Curtea de Apel a continuat audierile cu privire la măsura de arest preventiv față de Stoianoglo. În ajun, avocații au cerut recuzarea unuia dintre judecători, însă solicitarea a fost respinsă. Ședința a fost reluată astăzi și a avut loc cu ușile închise.

În urma audierii ambelor părți, magistrații au decis lăsarea în vigoare a deciziei primei instanțe. Ședința de judecată s-a desfășurat pe fundalul unui protest. În fața Curții de Apel s-au adunat câteva zeci de susținători ai lui Alexandr Stoianoglo. La intrarea în clădire, procurorul general suspendat a fost întâmpinat cu aplauze.

***

Alexandr Stoiangolo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceiași zi, a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe mai multe capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Ambele au fost respinse.

Pe 3 noiembrie, judecătorul a dispus prelungirea termenului de arest la domiciliu în cazul lui Stoianoglo. Înainte de pronunțarea deciziei, acesta a declarat că scopul inițierii dosarului penal în care este vizat ar fi înlăturarea sa din funcție.

În afară de Stoianoglo, în dosar sunt încă cinci suspecți. De asemenea, în biroul lui Stoianoglo s-au desfășurat de trei ori percheziții. Ultima oară, oamenii legii au descins în Procuratura Generală pe 12 noiembrie. Avocații nu exclud că în birou ar fi putut fi plasate intenționat „anumite lucruri”. Aceștia au ținut să sublinieze că Stoianoglo nu a intrat în clădire de mai mult de o lună, iar camera nu a fost sigilată și în ea a avut acces procurorul general interimar, Dumitru Robu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: