Stoianoglo susține că organele de drept ar fi presate să execute „acțiuni ilegale”. Reacția IGP
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo susține că organele de drept ar fi presate să execute „acțiuni ilegale”. Reacția IGP

Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova, a publicat pe canalul său de Telegram un mesaj în care a menționat că organele de drept ar fi „sub presiuni să execute acțiuni ilegale, menite să servească interese politice”. El nu a precizat însă din partea cui ar veni presiunile și nici despre ce ordine ilegale ar fi vorba. Contactată de NM, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a refuzat să comenteze declarațiile concurentului electoral. Ofițerul de presă a spus că poliția „activează strict în beneficiul cetățenilor”. 

Stimați angajați ai organelor de drept! Sunt informat că sunteți sub presiuni să executați acțiuni ilegale, menite să servească interese politice, contrar legii și funcției publice. Astfel de ordine, venite din disperare, demonstrează cât de nesigură e poziția celor care le emit. Vă chem să rămâneți de neclintit în fața oricărei ilegalități și intimidări – indiferent de sursă sau de promisiuni. Nu vă cer să faceți mai mult decât vă dictează legea și onoarea, dar nici mai puțin. (…) Alegeți să serviți nu interesele celor care manipulează puterea, ci statul de drept. Această perioadă va trece, dar onoarea și demnitatea fiecăruia dintre voi rămân”, a scris Alexandr Stoianoglo pe Telegram.

NM a contactat-o pentru un comentariu pe șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco. Reprezentanta IGP a declarat: „Nu vom comenta declarațiile politice. Poliția este apolitică și activează strict în beneficiul cetățenilor”.

Precizăm că, pe 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri pentru funcția de președinte, în cadrul cărora a participat inclusiv Alexandr Stoianoglo. Acesta a acumulat 25,95% din sufragii, reușind astfel să acceadă în turul II de scrutin, care se va desfășura în data de 3 noiembrie. Alexandr Stoianoglo va concura cu actualul președinte, Maia Sandu, care în primul tur a obținut 42,49% din voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: