Străini din Rusia, Turcia sau Iraq – de azi cetățeni ai Republicii Moldova. 14 persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău
Full Article 2 minutes read

Străini din Rusia, Turcia sau Iraq – de azi cetățeni ai Republicii Moldova. 14 persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău

14 cetățeni străini, care locuiesc în municipiul Chișinău, sunt de azi, 20 noiembrie, cetățeni ai Republicii Moldova. Ei au depus jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei, la Primărie, informează municipalitatea. Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Primăria Chișinău anunță că persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Federația Rusă, Republica Turcia, Republica Arabă Siriană, Republica Libaneză, Republica Iraq și Republica Italiană. Totodată, o persoană a redobândit cetățenia statului nostru.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici i-a îndemnat pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să participe împreună cu întreaga comunitate la dezvoltarea și prosperarea țării și a capitalei.

Potrvit sursei citate, începând cu anul 2003, în total 1.019 persoane din municipiul Chișinău au obținut sau redobândit cetățenia Republicii Moldova. Din numărul total, 94 de persoane au devenit cetățeni ai Moldovei în 2023.

În conformitate cu legislația în vigoare, pentru a obține sau a redobândi cetățenia Republicii Moldova, solicitanții trebuie să susțină un examen de cunoaștere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislației naționale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul președintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanții depun jurământul în fața primarului general al municipiului sau a președintelui de raion.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: