Studenții refugiați își pot continua studiile de licență sau master la USM
Full Article 1 minutes read

Studenții refugiați își pot continua studiile de licență sau master la USM

Universitatea de Stat din Moldova (USM) anunță că refugiații ucraineni care sunt studenți și doresc să-și continue studiile o pot face în Republica Moldova. Doritorii se pot înscrie la programele de licență sau masterat de la USM.

„Universitatea de Stat din Moldova este alături de poporul ucrainean. USM acceptă studenții ucraineni să-și continue studiile la programele de licență și master existente”, se arată într-o declarație a reprezentanților universității.

Doritorii pot găsi informații despre programele de studii aici.

De menționat că și copiii de vârstă școlară, refugiați în Moldova din Ucraina, se pot înscrie temporar în instituțiile educaționale din capitală. În acest scop, municipalitatea a identificat peste 1000 de locuri în cele 32 de instituții cu studiere în limbile minorităților naționale.

Respectiv, în fiecare din clasele I-XII au fost identificate câte 100-150 de locuri pentru copiii refugiaților din Ucraina. Până luni, 7 martie, au fost depuse deja 96 de cereri de înregistrare a copiilor în școlile din Chișinău, iar 44 de minori refugiați au fost deja școlarizați.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: