SUA acuză OMS de corupție și refuză să elaboreze vaccinul împotriva coronavirusului sub egida organizației
Full Article 2 minutes read

SUA acuză OMS de corupție și refuză să elaboreze vaccinul împotriva coronavirusului sub egida organizației

SUA nu vor participa la eforturile comune pentru elaborarea vaccinului împotriva noului coronavirus, în cadrul programului internațional condus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în care sunt implicate 170 de țări. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere, scrie CNN.

Decizia a fost luată din cauza faptului că programul este condus de OMS.

„SUA vor continua eforturile pentru a ne convinge partenerii că vom învinge virusul. Dar nu vom participa la programele internaționale la care participă OMS, care este coruptă, și China”, a declarat Deere.

Potrivit acestuia, vaccinul elaborat de savanții din SUA va fi un etalon de siguranță și eficiență.

Conflictul dintre SUA și OMS

În aprilie 2020, SUA a încetat să mai finanțeze OMS, iar la începutul lunii iulie 2020, președintele Donald Trump a declarat că SUA se retrage din organizație. Trump a amintit atunci că, la sfârșit de ianuarie, conducerea OMS s-a pronunțat împotriva deciziei SUA de a restricționa zborurile spre și dinspre China, atunci când apăreau informații despre primele focare de COVID-19.

Potrivit lui Trump, OMS „nu și-a îndeplinit responsabilitățile și trebuie să poarte răspundere pentru răspândirea coronavirusului în întreaga lume”.

Vaccinul împotriva COVID-19: ce știm până acum

China a aprobat testările clinice asupra oamenilor a unui vaccin împotriva coronavirusului, care a fost produs cu ajutorul celulelor unor insecte.

Statele din UE, Marea Britanie, dar și mai multe țări-partenere ale UE au elaborat un plan privind vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit acestuia, în prima etapă urmează să fie vaccinată 40% din populație.

OMS a aprobat o listă în care sunt incluse 33 de vaccinuri elaborate în 19 țări.

Rusia continuă testările vaccinului Sputnik V. La această etapă, sunt vaccinați 40 000 de oameni. Potrivit RBC, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski a fost și el vaccinat.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: