„Sunt absolut sigură“. Dragalin crede că a reușit să „revoluționeze” Procuratura Anticorupție
Full Article 3 minutes read

„Sunt absolut sigură“. Dragalin crede că a reușit să „revoluționeze” Procuratura Anticorupție

Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin crede că „din unele puncte de vedere” a reușit să revoluționeze instituția la conducerea căreia se află din august 2022. „Eu ca șefă a acestei instituții nu am încălcat niciodată peste o linie de etică”, a spus Dragalin. Totuși ea a menționat că nu poate „băga mâna în foc” pentru fiecare persoană cu care lucrează. Astfel, Dragalin a precizat că urmărește fiecare mișcare, în același timp ea a spus că dacă ar avea competența de a schimba persoane din Procuratura Anticorupție ar face acest lucru. 

La emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Dragalin a spus că „din unele puncte de vedere” a reușit să revoluționeze Procuratura Anticorupție.

„Am simțit că așteptările erau și sunt enorme. Eu cred că am reușit, din unele puncte de vedere, să revoluționez această instituție pentru că sunt sigură că în ziua de azi eu ca șefă a acestei instituții nu am încălcat niciodată peste o linie de etică, de corupție nici nu mai vorbesc. Sunt absolut sigură că deciziile care au fost luate de mine personal, ca șef, au fost corecte, legale și fără nici un gram de corupție. (…) Nu pot băga mâna în foc pentru fiecare persoană cu care lucrez. Procuratura Anticorupție are în gestiune peste o mie de dosare, clar lucru, o singură persoană fizic nu reușește să intre în esență în absolut fiecare dosar. (…) Dar în ultimul an jumate mi-am format și eu opinii despre persoane în care pot să am mai multă încredere și mai puțină încredere”, a menționat Dragalin.

Întrebată „cum cu aceiași oameni, care mulți dintre ei s-au supus politicului, se poate de făcut acum justiție corectă”, Dragalin a răspuns: „Procuratura Anticorupție a avut persoane compromise, corupte, care cu siguranță a ajutat foști oligarhi. Eu recunosc asta, dar eu nu sunt de acord că majoritatea au participat în aceste abuzuri. (…) Jumate din procurorii care sunt astăzi în Procuratura Anticorupție nu erau pe timpul lui Plahotniuc, deci au venit după iunie 2019. (…) De când sunt eu în funcție am solicitat procurorului general să fie delegați alți procurori tineri din teritoriu. Eu de fapt simt că avem un sânge nou în Procuratura Anticorupție. Da, sunt și persoane cu experiență mai lungă și iarăși faptul că cineva a activat aici 10 ani, aceasta nu înseamnă că este un procuror corupt. Foarte mulți au avut curajul să nu participe în așa lucruri. (…) Dar, clar lucru, eu urmăresc fiecare mișcare”.

„Dacă aș avea eu, ca șef, competența de a schimba persoane aș face acest lucru”, a spus într-un final Dragalin.

***

Veronica Dragalin a intrat oficial în funcție de la 1 august 2022, pentru un mandat de 5 ani.

Amintim în acest context că, în iulie 2023, președintele Parlamentului Igor Grosu i-a sugerat lui Dragalin „să combată corupția și să nu facă politică”. Se întâmpla după ce Procuratura Anticorupție a criticat amendamentul înregistrat în Parlament, care schimbă fundamental competența și funcționalitatea instituției. Iar în august 2023, Grosu a spus că că „e bine” că Procuratura Anticorupție este activă, dar trebuie „mai puțină emoție și mai multe argumente”. „Mai puțin să ne plângem și mai mult să lucrăm”, comunica Grosu, într-o reacție la nemulțumirile șefei Procuraturii Anticorupți în raport cu revederea competențelor pe PA și CNA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: