„Suntem în război. Toată lumea ar trebui să înțeleagă asta”: Peskov a încetat să mai numească războiul din Ucraina „operațiune specială”
Full Article 1 minutes read

„Suntem în război. Toată lumea ar trebui să înțeleagă asta”: Peskov a încetat să mai numească războiul din Ucraina „operațiune specială”

Federația Rusă se află „în război”, în Ucraina, a declarat, în premieră, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Declarația a fost făcută pentru jurnaliști, scrie publicația „Meduza”, după mai bine de doi în ani în care oficialii de la Moscova au numit invadarea militară a Ucrainei „o operațiune specială”.

„Suntem în război. Da, a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce această grupare s-a format acolo, când Occidentul colectiv a devenit un participant de partea Ucrainei, pentru noi a devenit deja un război. Sunt convins de asta. Și toată lumea ar trebuie să înțeleagă acest lucru”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Întrebat la o conferință de presă dacă cuvintele sale însemnă că statutul juridic al așa-zisei „operațiuni militare speciale” din Ucraina s-a schimbat, el a răspuns: „Nu are legătură cu nicio modificare legală”.

Menționăm că autoritățile ruse numesc invazia Ucrainei o „operație militară specială”. Pentru cetățenii Federației Ruse care numesc „război” agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, sunt prevăzute sancțiuni administrative și penale pentru „discreditarea” și „falsurile” despre armata rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: