Suport de 6 mii de lei pentru 18 familii defavorizate din Chișinău
Full Article 1 minutes read

Suport de 6 mii de lei pentru 18 familii defavorizate din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău informează că 18 persoane/familii din capitală, aflate în dificultate, vor beneficia de un suport monetar în sumă de 6 000 lei. Decizia a fost luată în baza evaluării necesităților efectuate de către subdiviziunile municipale de asistență socială. Acordarea suportului a fost aprobată în cadrul ședinței din data de 16 decembrie a Comisiei pentru protecția persoanelor aflate în situație de dificultate.

Suma totală stabilită de Comisie reprezintă 108 000 lei.

Suportul monetar este o sumă bănească nerambursabilă și neimpozabilă care se acordă familiei/persoanei aflate în situație de dificultate printr-o plată unică și/sau lunară pentru o perioadă determinată, dar nu mai mare de 6 luni pentru facilitarea realizării acțiunilor stabilite în planul individualizat de asistență, confirmată prin rezultatele evaluării necesităților.

Pe parcursul anului 2021 au avut loc 8 şedinţe ale Comisiei, unde s-a decis susţinerea a 506 persoane/familii, prin acordarea a 2716000 lei, în vederea prevenirii/diminuării/depăşirii situaţiei de dificultate, precum şi prevenirea excluziunii sociale a acestora.

Comisia pentru protecția persoanelor aflate în situație de dificultate este un organ abilitat cu dreptul de a examina şi elibera aviz pentru acordarea/neacordarea suportului monetar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: