Sute de hectare agricole afectate, acoperișuri smulse și gospodării inundate în raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

Sute de hectare agricole afectate, acoperișuri smulse și gospodării inundate în raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia

În urma ploilor torențiale înregistrate în data de 20 iunie, au fost înregistrate mai multe prejudicii în localități din raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia. Datele au fost publicate de Inspectoratul Generale pentru Situații de Urgență (IGSU) pe 22 iunie.

Astfel, în raionul Drochia, localitatea Șurii Noi, în urma precipitațiilor abundente, au fost afectate circa 64 ha de grâu. În urma vântului puternic, în satul Chetrosu, au fost smulse și deteriorate circa 250 foi de ardezie de pe acoperișurile a 10 case de locuit, iar de pe acoperișurile a 3 depozite pentru păstrarea cerealelor și a tehnicii agricole au fost smulse și deteriorate circa 360 m2 de țiglă metalică, 182 foi de ardezie și 2m3 de cherestea.

Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, în raionul Cantemir, satul Cârpești, au fost deteriorate circa 0,6 de drum local, iar în raionul Criuleni, localitatea Bălăbănești, ploaia a afectat 2 ha de căpșuni. Mai mult, în perioada 15-20 iunie, precipitațiile însoțile de vânt puternic au afectat circa 325 ha grâu, 78 ha orz și 42 ha floarea soarelui în satul Cazaclia, UTA Găgăuzia.

De asemenea, au fost înregistrate 8 intervenții a salvatorilor la pomparea apei efectuate în raioanele Cahul, Telenești, Florești și Drochia.

Conform IGSU, pompierii au pompat apa din 5 beciuri din gospodăriile particulare din localitatea Mândrești și orașul Telenești, iar în satul Văleni, raionul Cahul au fost pompate 200 m3 de apă dintr-o grădină.

La fața locului, pentru estimarea pagubelor materiale, continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: