Svetlana Tihanovskaya a avut o întâlnire de 45 de minute cu Angela Merkel. Despre ce au discutat? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Svetlana Tihanovskaya a avut o întâlnire de 45 de minute cu Angela Merkel. Despre ce au discutat? (VIDEO)

Cancelarul Germaniei Angela Merkel s-a întâlnit, la Berlin, cu liderul opoziției belaruse – Svetlana Tihanovskaya, scrie Meduza.io.

Întrevederea a durat 45 de minute. În cadrul discuției, Tihanovskaya a menționat că protestele din Belarus nu constituie o luptă cu Rusia sau Europa, dar sunt o consecință a crizei interne din țară. Aceasta a subliniat că principalul scop al demonstranților este desfășurarea unor noi alegeri prezidențiale.

De asemenea, Tihanovskaya a atras atenția că poporul belarus așteaptă din partea Europei „o susținere sub formă de investiții, ajutor pentru presa independentă și pentru organizațiile neguvernamentale”.

Svetlana Tihanovskaya le-a mulțumit autorităților germane pentru interesul pe care l-au manifestat pentru evenimentele politice din Belarus și l-a îndemnat pe președintele Rusiei Vladimir Putin să nu se implice în treburile interne ale țării.

Recent, Svetlana Tihanovskaya, care la scurt timp după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale a fost nevoită să părăsească Belarus, s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron și cu mai mulți miniștri de Externe din țările UE.

***

Amintim că, potrivit rezultatelor oficiale publicate de Comisia Electorală Centrală a Belarusului, în cadrul scrutinului prezidențial din 9 august, Alexandr Lukașenko, care conduce țara din 1994, a acumulat cel mai mare număr de voturi. Opoziția nu a recunoscut rezultatele alegerilor și a insistat că victoria îi aparține Svetlanei Tihanovskaya. După anunțul privind rezultatele oficiale, în Belarus se desfășoară proteste. Pe 23 septembrie, Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte. Evenimentul nu a fost anunțat în prealabil.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: