Tatiana Cociu, candidata susținută de fugarul Ilan Șor, rămâne primar de Orhei? Sesizarea PAS privind fraudarea scrutinului, respinsă
Full Article 2 minutes read

Tatiana Cociu, candidata susținută de fugarul Ilan Șor, rămâne primar de Orhei? Sesizarea PAS privind fraudarea scrutinului, respinsă

Sesizarea depusă de candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Orhei, Sergiu Stanciu, prin care a cerut declararea nulității rezultatelor alegerilor desfășurate pe 5 noiembrie în municipiu, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Decizia a fost luată de membrii Consiliului electoral al circumscripției electorale din Bălți, pe 13 noiembrie.

Amintim că Sergiu Stanciu a anunțat pe 7 noiembrie că a depus o contestație prin care a cerut declararea nulității alegerilor desfășurate în municipiul Orhei, pe 5 noiembrie. El a denunțat încălcări care ar fi influențat rezultatele scrutinului. „Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul”, a declarat Stanciu.

Nici PAS și nici Stanciu nu au comentat, deocamdată, decizia CECE Orhei.

***

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. În municipiul Orhei, Tatiana Cociu care a participat la scrutin din partea Forței Alternative și de Schimbare a Moldovei, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, a câștigat alegerile din primul tur. Aceasta a obținut 57,59% din sufragii. Pe locul doi în cadrul alegerilor, la mare distanță, s-a clasat Sergiu Stanciu – cu 17,00%. În dimineața de 6 noiembrie, Sergiu Stanciu a acuzat că alegerile ar fi fost „fraudate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: