Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea privind excluderea sa din cursa electorală
Full Article 2 minutes read

Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea privind excluderea sa din cursa electorală

Candidata Partidului „ȘOR” la alegerile din Bălți, Marina Tauber, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut excluderea din cursa electorală. Tauber califică hotărârea ca fiind nefondată și cere instanței anularea acesteia. Demersul a fost depus în după-amiaza, de 2 decembrie.

„Analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, s-a constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații consideră că Partidul „ȘOR” este vătămat în drepturile sale”, se arată în cererea de chemare în j.udecată

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință. Potrivit raportorului, Pavel Postică, Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală.

Solicitarea CEC va fi examinată de Judecătoria Bălți vineri, 3 decembrie.

Amintim că în seara de 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Între timp, Tauber spune că va lupta în instanța de judecată pentru a nu fi exclusă din cursa electorală, așa cum a solicitat Comisia Electorală Centrală (CEC). În cadrul unui briefing de presă, din 2 decembrie,  aceasta a spus că, în caz de necesitate, va organiza proteste.

Fiind solicitat să comenteze acest subiect, deputatul PAS, Mihai Popșoi a declarat că partidul pe care îl reprezintă a respectat legea în această privință și așteaptă același lucru și de la alte partide.

Candidata Partidului Șor Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau 47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Drept urmare, cei doi candidați urmau să se dueleze în turul doi al alegerilor locale. Asta pentru că nici unul dintre candidați nu a obținut 50% +1 din voturile bălțenilor.

Turul doi al alegerilor locale noi din Bălți va avea loc pe 5 decembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: