„CEC încearcă să vă fure viitorul”. Marina Tauber avertizează că va chema oamenii la protest
Full Article 3 minutes read

„CEC încearcă să vă fure viitorul”. Marina Tauber avertizează că va chema oamenii la protest

Concurentul electoral Marina Tauber, care pretinde la funcția de primar al mun. Bălți, spune că va lupta în instanța de judecată pentru a nu fi exclusă din cursa electorală, așa cum a solicitat Comisia Electorală Centrală (CEC). În cadrul unui briefing de presă, din 2 decembrie, aceasta a anunțat că va lupta în judecată pentru dreptate. Totodată, aceasta a spus că, în caz de necesitate, va organiza proteste.

Marina Tauber a transmis un mesaj către locuitorii mun. Bălți: „Vom merge până la urmă și vom lupta pentru dreptate. (…) CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei iau decizii pentru dumneavoastră. Nici într-o țară nu se iau asemenea decizii. Noi ne vom afla dreptatea în judecată. Dacă va trebui, vom ieși și în stradă pentru a ne lupta pentru dreptul nostru. Vom protesta cât va trebui, până nu vom învinge”, a comunicat Tauber.

Cu privire la declarația CEC despre plățile efectuate de Partidul „ȘOR” pentru alimentația susținătorilor, deputatul Denis Ulanov a menționat că voluntarii au mâncat din banii lor. Parlamentarul susține că au fost încălcate toate drepturile cu privire la libertatea alegerilor, iar Partidul „ȘOR” așteaptă o reacție de la partenerii externi în legătură cu decizia CEC.

***

Candidata Partidului „ȘOR” Marina Tauber ar putea fi scoasă din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiul Bălți. În ședința din 1 decembrie, CEC a cerut Judecătoriei Bălți excluderea concurentului electoral, după ce s-a constatat că Marina Tauber ar fi cheltuit în mai mulți bani decât a declarat.

Membrii CEC au constatat că Marina Tauber a utilizat în campania electorală fonduri financiare și materiale nedeclarate folosite pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în campania pentru primul tur de scrutin, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Potrivit raportului CEC, candidata a cazat mai mulți activiști și susținătorii la Dumbrava Albă – o tabără de odihnă din Bălți, pentru aceasta fiind folosiți 152 de mii de lei. Plata pentru cazare la tabăra Dumbrava Albă a fost efectuată de către Svetlana Popan, persoană care se regăsește pe lista Partidului „ȘOR” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Candidata Partidului Șor Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau 47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Drept urmare, cei doi candidați urmau să se dueleze în turul doi al alegerilor locale. Asta pentru că nici unul dintre candidați nu a obținut 50% +1 din voturile bălțenilor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: