Tauber a depus plângere la poliție, după ce ar fi fost amenințată: „O să solicit și pază de stat”
Full Article 3 minutes read

Tauber a depus plângere la poliție, după ce ar fi fost amenințată: „O să solicit și pază de stat”

Deputata Marina Tauber – membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor – a depus plângere referitor la mesajul cu amenințare pe care l-ar fi primit pe telefon. Plângerea a fost depusă la Inspectoratul de Poliție (IP) Buiucani din Chișinău, în data de 8 august. 

Marina Tauber a ajuns la IP Buiucani, unde urma să depună plângere pentru amenințarea pe care ar fi primit-o, în amiaza zilei de 8 august. Când a ajuns la inspectorat Tauber era așteptată deja de un jurnalist al televiziunii afiliate lui Ilan Șor Primul în Moldova, a cărei licență de emisie a fost suspendată în decembrie 2023, dar continuă să activeze pe internet.

După ce a sesizat oamenii legii, Marina Tauber a făcut declarații de presă.

Am depus plângerea. Am primit confirmare că am depus această plângere. Mâine urmează și alte proceduri în acest sens. (…) O să coopereze, desigur, cu reprezentanții poliției, ca persoana care mi-a scris această amenințare să fie găsită și trasă la răspundere. (…) O să solicit și pază de stat. Mâine urmează să mă mai prezint aici, în inspectoratul Buiucani, ca să fiu audiată și să mă conformez tuturor procedurilor în această situație”, a menționat deputata.

Marina Tauber a declarat că nu știe cine ar sta în spatele amenințării, însă este „sigură” că aceasta are legătură cu activitatea sa politică, mai cu seamă poziția sa pro-Rusia și anti-UE.

Precizăm că, pe 8 august, Marina Tauber a publicat o fotografie cu un mesaj pe care l-ar fi primit pe Telegram. Mesajul conține o imagine cu un cuțit însângerat, dar și un text în care se menționează că are timp până la 1 septembrie să părăsească Republica Moldova. În fotografia publicată de Tauber se observă că mesajul a fost trimis în data de 31 iulie. Deputata declarat că „nu este prima dată” când primește amenințări, însă acestea au devenit „mai îndrăznețe și mai brutale”.

***

Marina Tauber este cercetată în mai multe dosare penale, inclusiv pentru spălare de bani. Ea a ajuns în Legislativul de la Chișinău pe listele ex-partidului condus de oligarhul fugar Ilan Șor, declarat între timp neconstituțional. În martie 2024, ea a fost lipsită de imunitatea parlamentară pentru a 9-a oară, în legătură cu statutul de învinuit într-un dosar privind amestecul în înfăptuirea justiției.

Marina Tauber se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene și Canadei pentru tentative de destabilizare a Republicii Moldova. De asemenea, deputata a fost inclusă și în lista de sancțiuni a Statelor Unite „pentru că a facilitat încercările lui Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesul Kremlinului”.

În mai 2024, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a conferit Marinei Tauber „Ordinul Prieteniei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: