Tauber îi răspunde lui Grosu: „Când Ilan Șor va reveni, o să aveți la dispoziție maximum 10-15 minute să părăsiți țara noastră”
Full Article 4 minutes read

Tauber îi răspunde lui Grosu: „Când Ilan Șor va reveni, o să aveți la dispoziție maximum 10-15 minute să părăsiți țara noastră”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, îi răspunde speakerului Igor Grosu, după ce președintele Parlamentului a comentat plecarea deputatei în Israel, acolo unde s-ar afla și deputatul fugar Ilan Șor, îndemnându-i să revină „împreună acasă”. Într-un live de la Aeroportul Chișinău, Tauber i-a cerut lui Grosu să-și „pregătească valiza” pentru că, spune ea, în ziua în care Șor va apărea din nou în țară, lucru care ar urma să se întâmple în curând, „Grosu va avea la dispoziție cel mult 10-15 minute pentru a părăsi țara”.

„Domnule Grosu, mai bine era să nu ne chemați acasă. Vă mulțumim, desigur, pentru această exprimare și pentru cuvântul „copii” în raport cu noi, dar cred că mai bine să o invitați să chemați diaspora acasă. (…) Vă dau un sfat prietenesc: să vă faceți valizele, pentru că am înțeles că sunteți foarte dornic să îl vedeți pe domnul președinte Ilan Șor și o să aveți această plăcere în cel mai scurt timp. Dar când dumnealui o să apară în spațiul public, o să aveți 10 sau poate 15 minute cel mult să plecați din țara noastră, așa că să vă pregătiți să aveți toate cele necesare acolo unde o să plecați”, a spus Marina Tauber.

Deputata susține că s-a reîntors în țară cu „și mai multă energie” și-i promite guvernării „surprize” în timpul apropiat. „Nu o să scăpați atât de ușor de mine. Săptămâna viitoare am pregătit și mai multe surprize pentru guvernare”, a mai spus Tauber.

De menționat că deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a fost surprinsă la sfârșitul săptămânii trecute în Israel, chiar dacă acesteia i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara. Parlamentara susținea că a plecat pentru a efectua o examinare medicală. Reprezentanții Procuraturii Generale au spus pentru NM că procurorul de caz i-a refuzat cererea deputatei de a pleca peste hotare, decizie contestată de Tauber la judecătorul de instrucție. Cel din urmă i-a permis deplasarea, însă procurorii au contestat hotărârea.

Tot în Israel s-ar afla, potrivit mai multor surse media, și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, deși acesta nu a recunoscut niciodată acest lucru. Șor a părăsit Republica Moldova încă în anul 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare.

Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a comentat plecarea vicepreședintei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în Israel. Potrivit lui Grosu, Moldova „îi așteaptă pe toți acasă”. „Dacă vine ea, e bine. Dacă vin împreună – e minunat. Veniți acasă măi, copii, veniți la Patrie”, i-a îndemnat Igor Grosu pe Șor și Tauber.

Amintim că aflat peste hotarele țării, Ilan Șor a ajuns, totuși, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2019. Ulterior, însă, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut în Parlamentul Republicii Moldova ridicarea imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR, Marina Tauber, dar și a deputatului fugar Ilan Șor. Robu a înaintat patru cereri de ridicare a imunității parlamentare, care au fost votate de deputați. Cei doi sunt suspectați de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat sau de o organizație criminală în proporții deosebit de mari și de escrocherie.

Pe 27 mai, deputata fracțiunii Partidul „ȘOR”, Marina Tauber, a fost citată la Procuratura Anticorupție, unde i s-a înaintat învinuirea referitor la capetele de acuzare. Parlamentarei i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara timp 60 de zile, începând cu ziua de 27 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: