Vitiuc, Tauber, Ivanov, Sîrbu și Glavan s-au ales cu funcții noi în cadrul legislativului. PAS va boicota ședința parlamentului
Full Article 2 minutes read

Vitiuc, Tauber, Ivanov, Sîrbu și Glavan s-au ales cu funcții noi în cadrul legislativului. PAS va boicota ședința parlamentului

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va participa la ședința parlamentului din 4 decembrie. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi. Acesta a declarat că, în cadrul ședinței Biroului permanent din 4 decembrie, mai mulți șefi de comisii legislative au fost înlocuiți cu deputați din Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte fracțiunea Partidul „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit grupul parlamentar Pro Moldova.

„Dezmățul din parlament ia amploare, la fel ca criza socială și morală. Acum câteva clipe a avut loc briefingul socialiștilor care mai nu se jurau pe Biblie că nu există coaliție între PSRM și Șor. Tocmai a avut loc ședința Biroului permanent al parlamentului, unde socialiștii, împreună cu „ȘOR” și așa-zisul grup „Pentru Moldova”, care legal nu există, pentru că nu au trecut 6 luni de la proclamarea acestuia, și-au ales împreună un nou vicepreședinte al parlamentului, al 5-lea, au înlocuit președinții de comisii”, a declarat Popșoi.

Potrivit lui Mihai Popșoi, Vladimir Vitiuc (Partidul „Șor”) a devenit al cincilea vicepreședinte al parlamentului. Sergiu Sîrbu (neafiliat) l-a înlocuit pe Alexandru Jizdan (PDM), în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”) l-a înlocuit pe Igor Vremea (PDM) la Comisia politică externă și integrare europeană; Marina Tauber (Partidul „ȘOR”) l-a înlocuit pe Nicolae Ciubuc la șefia Comisiei agricultură, Ruxanda Glavan (neafiliată) o va înlocui pe Monica Babuc (PDM) în Delegația Republica Moldova-UE, iar Violeta Ivanov va conduce Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră.

„Când se împart funcții una după alta, când se închină instituții precum SIS, pe care Dodon vrea să o ia cu el, pentru că îi este frică că își va face treaba… Cum se numește această partajare, cârdășie dacă nu o coaliție pe față dintre oligarhul fugar Șor și oligarhul încă prezent în Republica Moldova – Dodon? Este o sfidare a bunului simț”, a menționat Popșoi.

Pe de altă parte, deputații Vlad Bătrîncea și Corneliu Furculiță au reiterat că PSRM nu va participa în formarea altor majorități parlamentare în actuala componență a Legislativului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: