Tauber scapă de arest la domiciliu și rămâne sub control judiciar: „Este prima și o foarte importantă victorie”
Full Article 2 minutes read

Tauber scapă de arest la domiciliu și rămâne sub control judiciar: „Este prima și o foarte importantă victorie”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a scăpat de arestul la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel pe 5 ianuarie. 

„Dreptatea tinde să prevaleze! Și adevărul și bunătatea să învingă! Și astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, s-a întâmplat acest lucru! Aceasta este prima și o foarte importantă victorie a echipei noastre conduse de Ilan Șor din acest an! Mă bucur să aduc la cunoștință tuturor că astăzi Curtea de Apel Chișinău a decis să-mi schimbe măsura preventivă în control judiciar”, a scris Marina Tauber pe rețelele de socializare.

NM a încercat să afle de la reprezentanții Procuraturii Anticorupție dacă vor contesta această decizie, însă până la momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: