Tehnică militară, pe drumurile naționale. Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să nu se panicheze
Full Article 1 minutes read

Tehnică militară, pe drumurile naționale. Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să nu se panicheze

Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să nu se panicheze în cazul în care, pe parcursul următoarelor zile, vor observa vehicule militare care aparțin Armatei Naționale deplasându-se pe drumurile naționale. Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, tehnica militară urmează să se întoarcă din centrele de instruire la locurile de dislocare permanentă, în contextul în care a fost finalizat exercițiul „Scutul de Foc 2022”.

„Exercițiul multinațional „Scutul de foc — 2022” a ajuns la final. În acest context, rugăm cetățenii să nu se panicheze atunci când vor vedea, pe parcursul următoarelor zile, vehicule care aparțin Armatei Naționale deplasându-se pe drumurile naționale și să nu distribuie imaginile în mediul online, pentru a evita apariția știrilor false”, se arată în notificarea Ministerului.

De notat că exercițiul „Scutul de Foc- 2022” s-a desfășurat în perioada 12-23 septembrie curent. Potrivit ministerului de resort, scopul acestuia au constat în perfecționarea abilităților subunităților participante și creșterea nivelului de interoperabilitate între armatele țărilor partenere într-un cadru multinațional, specific misiunilor de menținere a păcii. În acest an, la exercițiu au participat, inclusiv, militari români și americani.

„Scutul de Foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naționale pentru 2022. Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: