Testarea pentru virusul COVID-19 poate fi făcută deja chiar în ambulanțe
Full Article 2 minutes read

Testarea pentru virusul COVID-19 poate fi făcută deja chiar în ambulanțe

Pacienții cu simptome de coronavirus pot fi testați chiar în ambulanță. Ministerul Sănătății a anunțat, pe 8 septembrie, că testarea pacienților cu suspecție de COVID-19 la etapa de prespital a început în ajun. 

Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS CoV-2, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenție a fost instruit în utilizarea acestora.

„Intensificarea testării la COVID-19, inclusiv în cadrul serviciului de ambulanță va permite un control sporit al infecției și va contribui la reducerea cazurilor grave, deceselor sau a complicațiilor cauzate de COVID-19, prin confirmarea mai rapidă a diagnosticului și inițierea promptă a tratamentului corespunzător”, se arată în declarația Ministerului Sănătății.

În același timp, reprezentanții instituției au reiterat importanța purtării corecte a măștii de protecție, respectării regulilor de igienă respiratorie și a mâinilor și vaccinării împotriva COVID-19.

***

Amintim că, în ultimele 14 zile, a fost stabilită alertă cu cod roșu în 25 de teritorii administrative, inclusiv în municipiile Bălți și Chișinău și în regiunea transnistreană. Cele mai afectate teritorii administrative sunt r. Leova (342 cazuri la 100 mii), mun. Cahul (257 cazuri la 100 mii),  mun. Comrat (250 cazuri la 100 mii), mun. Chișinău (249 cazuri la 100 mii) și r. Vulcănești (249 cazuri la 100 mii).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: