Tinerii și migranții, încurajați să își dezvolte afaceri. Municipalitatea oferă suport de până la 200 mii lei
Full Article 1 minutes read

Tinerii și migranții, încurajați să își dezvolte afaceri. Municipalitatea oferă suport de până la 200 mii lei

Primăria Chișinău a dat start programului municipal pilot „Startup pentru tineri și migranți”. Municipalitatea anunță că proiectul are scopul de a stimula antreprenoriatul în rândurile tinerilor și migranților din municipiul Chișinău prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor de muncă. 

Astfel, municipalitatea își propune să faciliteze accesul tinerilor și lucrătorilor migranți care doresc să înființeze sau să dezvolte o afacere la resurse financiare necesare, prin acordarea unui suport financiar nerambursabil în sumă maximă de 200 000 lei.

De asemenea, în cadrul Programului va fi oferit suport tinerilor care dețin o afacere și au realizat o investiție din resurse creditare, prin compensarea valorii dobânzii achitate pentru ultimele 24 luni în sumă maximă de 100 000 lei.

Primăria Chișinău anunță că beneficiarii programului sunt: viitorii tineri antreprenori, lucrători migranți, tineri investitori, tineri refugiați viitori antreprenori, cu vârsta cuprinsă între 18-40 de ani.

Bugetul total al proiectului este de 10 milioane lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: