Minorul implicat în omorul de la Costești a fost plasat în arest preventiv. Ce pedeaspsă riscă cei doi tineri
Full Article 3 minutes read

Minorul implicat în omorul de la Costești a fost plasat în arest preventiv. Ce pedeaspsă riscă cei doi tineri

Celor doi tineri, care au fost implicați în omorul de la Costești le-a fost recalificată învinuirea, informează Procuratura Generală, astăzi, 10 ianuarie. Astfel, procurorii îl învinuiesc pe tânărul de 21 de ani de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei, precum și de huliganism agravat. De asemenea, în privința minorului de 16 ani a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile.

Potrivit sursei citate, tânărul de 21 de ani riscă între 12 și 15 pedeapsă cu închisoarea pentru vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei. Mai mult, pentru huliganism agravat, acesta riscă să fie privat de libertate pe un termen de 3 și 7 ani.

Până la decesul victimei, învinuirea înaintată de procurori prevedea o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani în cazul primei infracțiuni și în cazul infracțiunii de huliganism comis de o persoană care a mai săvârșit așa fapte – pedeapsa sub formă de amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

În cazul minorul de 16 ani, la solicitarea procurorilor, a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Procurorii îl învinuiesc pe minor de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei, faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani. Mai mult, acțiunele de huliganism comis de două persoane se pedepsește cu amendă între 37 500 lei și 67 500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Menționăm că astăzi, 10 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat că a luat sub control personal ancheta privind omorul de la Costești. De asemenea, oamenii legii au demarat și o anchetă internă.

Precizăm că tragedia s-a produs în noaptea de Revelion, în localitatea Costești din raionul Ialoveni, în jurul orei 1:30. Potrivit forțelor de ordine, victima a fost agresată de doi tineri de 21 și 16 ani din aceeași localitate. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. În urma leziunilor primite, tânărul de 21 ani avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul de Urgență din mun. Chişinău, iar din păcate, medicii nu au reușit să îi salveze viața