Tiraspolul a declarat stare de urgență din cauza coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul a declarat stare de urgență din cauza coronavirusului

În regiunea transnistreană a fost instituită stare de urgență din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou. Măsura a intrat în vigoare pe 17 martie și este valabilă până pe 5 aprilie. Sovietul suprem de la Tiraspol a susținut decretul liderului transnistrean Vadim Krasnoselski.

Decretul prevede consolidarea protecției ordinii publice. De asemenea, prevede interzicerea intrării în regiune a „cetățenilor străini”, cu excepția celor care au reședință în regiunea transnistreană, care au statut de diplomat sau a celor care transportă produse alimentare sau alte produse de primă necesitate.

Locuitorii din stânga Nistrului vor putea traversa așa-zisa frontieră având obligația să completeze un act. Cei care revin în regiune au obligația de a se afla în regim de autoizolare pe un termen de 14 zile.

Autoritățile de la Tiraspol interzic orice tip de activitate care presupune aglomerări, dar și orice activitate în centrele comerciale, teatre, cinematografe, saloane, restaurante etc. Bisericile vor oficia slujbe în aer liber, informează postul de televiziune „Первый приднестровский”.

Farmaciile, stațiile PECO și magazinele alimentare vor fi deschise, iar transportul public va funcționa de la 05:00 la 10:00 și de la 16:00 la 20:00.

Potrivit responsabilului pentru Sănătate din regiunea transnistreană, Alexei Țurcan, în prezent, în Transnistria sunt 5 suspecți de infectare cu COVID-19. Aceștia sunt locuitori ai orașelor Tighina, Râbnița și Tiraspol. Ei au fost plasați în carantină, iar diagnosticul urmează să fie confirmat de laboratorul din Chișinău. Alte 10 persoane care au intrat în contact cu aceștia au fost plasate în izolare la domiciliu.

Țurcan a mai spun că în zona de risc este 35% din populația regiunii, adică circa 140 de mii de locuitori. În Transnistria sunt 73 de aparate de ventilare artificială. Autoritățile de la Tiraspol au anunțat că la fabricile locale, timp de o săptămână, vor fi cusute până la 80 de mii de măști reutilizabile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: