Tiraspolul interzice temporar importul cărnii de porc din câteva localități de pe malul drept al Nistrului. Motivul
Full Article 1 minutes read

Tiraspolul interzice temporar importul cărnii de porc din câteva localități de pe malul drept al Nistrului. Motivul

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au interzis temporar importul de carne de porc din câteva localități de pe malul drept al Nistrului. Decizia, aprobată pe 9 iulie, a fost argumentată prin teama de răspândire a pestei porcine africane.

Potrivit deciziei așa-zisului „Minister al Agriculturii” de la Tiraspol, este interzis temporar importul de porci vii, carne de porc, furaje gata preparate și aditivi furajeri utilizați pentru hrănirea porcilor în regiunea transnistreană, din localitățile Plop, Gîrbova, Vărăncău și Vrănești – amplasate pe malul drept al Nistrului. „Interdicția temporara a fost impusă din cauza situației epizootice nefavorabile cu pesta porcină africană”, se arată în decizia instituției nerecunoscute.

Precizăm că, potrivit ultimelor date publicate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în perioada 27 iunie – 3 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de pestă porcină africană.

***

Pesta porcină africană nu este periculoasă pentru oameni, însă se răspândește foarte repede printre animale și provoacă pagube fermierilor. Nu există niciun leac pentru această boală infecțioasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: