Tiraspolul nu va preda Chișinăului persoanele bănuite de pregătirea atacului asupra misiunii OSCE
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul nu va preda Chișinăului persoanele bănuite de pregătirea atacului asupra misiunii OSCE

Transnistria nu va preda Moldovei persoanele reținute în cazul pregătirii unui act de terorism împotriva delegației OSCE. Declarația a fost făcută, pe 15 martie, de așa-zisul ministrul de externe al regiunii Vitali Ignatiev pentru presa locală

„Ancheta se va desfășura în limitele legii și pe teritoriul Transnistriei, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare. Nu vom extrăda pe nimeni către nimeni. În plus, ancheta are întrebări și lucrăm pentru a stabili circumstanțele livrării explozibililor prin teritoriul Republicii Moldova”, a declarat pretinsul ministru.

În același timp, a declarat Vitali Ignatiev, Tiraspolul este deschis pentru o interacțiune constructivă și va informa pe toată lumea despre progresul anchetei.

Totodată, Ignatiev susține că în ajun Biroul pentru politici de reintegrare a cerut Tiraspolul să predea persoanele suspectate de pregătirea atacului.

Contactat de NM Biroul politici de reintegrare a confirmat că a expediat un astfel de demers.

***

Amintim că, în seara de 9 martie, postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” (Первый Приднестровский) a difuzat un film documentar despre presupusul atentat terorist, prin care s-ar fi urmărit asasinarea liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, dar și a altor persoane cu funcții înalte din administrația nerecunoscută de la Tiraspol. Pe 10 martie, postul propagandist rusesc RT a anunțat că YouTube a șters materialul, pentru „încălcarea regulilor” comunității.

Ulterior, așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene, Anatolii Gurețki, a anunțat că, ținta atacului terorist despre care s-a pregătit un film documentar, era delegația OSCE. Acesta urma să aibă loc pe 14 februarie, în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: