„Toată Găgăuzia a votat”. Mesajul Irinei Vlah după alegerile prezidențiale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Toată Găgăuzia a votat”. Mesajul Irinei Vlah după alegerile prezidențiale (VIDEO)

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a adresat un mesaj public după alegerile prezidențiale. Aceasta a subliniat numărul mare de participanți din regiune la procesul electoral și a declarat că aceștia așteaptă ca partidele politice și liderii politici să le prezinte programele de soluționare a problemelor țării și să îi convingă că sunt în stare să le realizeze.

x

„Îndemn toate partidele politice și liderii politici să aprecieze nivelul înalt al responsabilității noastre sociale și să găsească timp să ne prezinte programele lor de soluționare a problemelor țării și să ne convingă că sunt în stare să le realizeze”, a menționat Vlah.

Bașcanul Găgăuziei a subliniat că aproape 69 de mii de locuitori ai autonomiei au participat la al doilea tur al alegerilor prezidențiale: „În regiunea noastră locuiesc cetățeni responsabili. Nu suntem indiferenți de viitorul Găgăuziei și nici de întreaga Republică Moldova și, prin urmare, folosim în mod activ dreptul de a alege”, a mai spus ea.

Menționăm că în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova în autonomia Găgăuză au votat 68 563 de alegători (52%), cu 14 880 mai mulți decât în turul întâi.

În regiune, Maia Sandu a obținut 5,41% dintre voturi, iar oponentul său, Igor Dodon, a acumulat 94,59%.

Amintim că potrivit rezultatelor finale, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon, candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor -42,25%. Rata de participare la vot a constituit 52,78%.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: