„Toată Găgăuzia a votat”. Mesajul Irinei Vlah după alegerile prezidențiale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Toată Găgăuzia a votat”. Mesajul Irinei Vlah după alegerile prezidențiale (VIDEO)

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a adresat un mesaj public după alegerile prezidențiale. Aceasta a subliniat numărul mare de participanți din regiune la procesul electoral și a declarat că aceștia așteaptă ca partidele politice și liderii politici să le prezinte programele de soluționare a problemelor țării și să îi convingă că sunt în stare să le realizeze.

„Îndemn toate partidele politice și liderii politici să aprecieze nivelul înalt al responsabilității noastre sociale și să găsească timp să ne prezinte programele lor de soluționare a problemelor țării și să ne convingă că sunt în stare să le realizeze”, a menționat Vlah.

Bașcanul Găgăuziei a subliniat că aproape 69 de mii de locuitori ai autonomiei au participat la al doilea tur al alegerilor prezidențiale: „În regiunea noastră locuiesc cetățeni responsabili. Nu suntem indiferenți de viitorul Găgăuziei și nici de întreaga Republică Moldova și, prin urmare, folosim în mod activ dreptul de a alege”, a mai spus ea.

Menționăm că în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova în autonomia Găgăuză au votat 68 563 de alegători (52%), cu 14 880 mai mulți decât în turul întâi.

În regiune, Maia Sandu a obținut 5,41% dintre voturi, iar oponentul său, Igor Dodon, a acumulat 94,59%.

Amintim că potrivit rezultatelor finale, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon, candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor -42,25%. Rata de participare la vot a constituit 52,78%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: