Tornade puternice în SUA: Zeci de persoane au decedat, iar localități întregi au fost spulberate
Full Article 2 minutes read

Tornade puternice în SUA: Zeci de persoane au decedat, iar localități întregi au fost spulberate

Mai mulți oameni de peste ocean sunt încă dați dispăruți după tornadele devastatoare care au măturat sâmbătă noaptea 6 state din centrul Americii și au ucis cel puțin 80 de persoane, scrie stirileprotv.ro

Localități întregi au fost spulberate de dezlănțuirea naturii. O fabrică și un depozit Amazon s-au prăbușit peste angajații din tura de noapte. Salvatorii fac eforturi să-i scoată pe cei prinşi sub dărămături.

Situația cea mai gravă este în Mayfield – Kentucky, unde vijelia a dărâmat o fabrică de lumânări peste muncitorii din tura de noapte. Cel putin 110 persoane se aflau în incintă. Potrivit guvernatorului din Kentucky, a fost cea mai distructivă tornadă care a lovit vreodată statul.

Autoritățile au mobilizat ample echipe de intervenție, însă operațiunile de salvare sunt îngreunate de vânt și de ploaie. Cel putin 4 tornade diferite au lovit statul Kentucky, iar cea mai violentă dintre ele a măturat o suprafaţă de peste 320 de kilometri pătrați.

„Centrul este devastat complet. Este orașul natal al tatălui meu, Dalton Springs, cu o populație de 2.700 de locuitori. Vorbim de o pierdere imensă. La o stradă distanţă de locuinţa bunicilor mei nu există nicio casă în picioare. Nu există nicio clădire întreagă și nu știm unde sunt toți oamenii de acolo”, a mai transmis guvernatorul din Kentucky.

Și în sudul statului Illinois un depozit Amazon a fost spulberat de urgie. Mai mulți angajați au rămas captivi sub dărâmături. În Tennessee, si-au pierdut viața cel puţin trei persoane, iar in Illinois, un marfar a deraiat. În Arkansas, s-a prăbușit acoperișul unui cămin de bătrâni. Un locatar al azilului a murit.

„Acesta este probabil unul dintre cele mai mari focare de tornade din istoria noastră. Este o tragedie de neimaginat și încă nu știm câte vieți au fost pierdute sau amploarea totală a pagubelor”, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Echipele de intervenţie depun în continuare eforturi pentru a căuta persoanele dispărute.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: