Tot mai multe victime: 26 de morți în China, din cauza coronavirusului. În 10 orașe au fost impuse restricții de circulație
Full Article 2 minutes read

Tot mai multe victime: 26 de morți în China, din cauza coronavirusului. În 10 orașe au fost impuse restricții de circulație

În cel puțin 10 orașe din centrul provinciei chineze Hubei, cu o populație totală de 60 de milioane de oameni, au fost impuse restricții de circulație, din cauza coronavirusului care face ravagii în ultimele săptămâni. BBC scrie vineri, 24 ianuarie, că numărul morților a ajuns la 26. 

Joi, un pacient infectat cu coronavirusul ucigaș dintr-o provincie alăturată a murit – primul deces din afara regiunii Hubei. Un alt deces a fost confirmat în nord-estul provinciei Heilongjiang.

Numai în China, în prezent, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 830.

În cel puțin 10 orașe au fost instituite restricții de circulație. Acestea diferă, deși în majoritatea localităților a fost suspendată circulația transportului public.

În orașul Wuhan, capitala provinciei Hubei și locul unde a izbucnit focarul de infecții, toate autobuzele, metrourile, precum și transportul naval, feroviar și aviatic a fost suspendat. Localnicii au fost avertizați să nu părăsească orașul, iar unele drumuri au fost blocate.

Totoată, autoritățile chineze au suspendat evenimentele publice dedicate Noului An chinezesc, unda dintre cele mai importante sărbători naționale, când milioane de chinezi revin în țară ca să își revadă rudele.

În Shanghai, parcul Disney a fost închis temporar, pentru a preveni răspândirea virusului.

Specialiștii spun că deocamdată nu se poate face o estimare în privința mortalității acestui nou virus.

Coronavirusul are câteva simptome comune cu gripa și răceala: migrene, nas înfundat, tuse, dureri în gât și dureri musculare. La coronavirus apar complicații cum ar fi febră intensă, pneumonie, dificultate în respirație, septicemie și de aici se poate ajunge la deces.

Potrivit medicilor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, este importantă igiena corespunzătoare: spălat pe mâini cu apă și săpun și evitarea spațiilor aglomerate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: