Tot mai mulți minori sunt spitalizați din cauza infecției COVID-19. Ceban: „Spitalul Municipal de boli contagioase pentru copii este plin”
Full Article 2 minutes read

Tot mai mulți minori sunt spitalizați din cauza infecției COVID-19. Ceban: „Spitalul Municipal de boli contagioase pentru copii este plin”

Numărul copiilor testați pozitiv cu COVID-19 a crescut substanțial în ultimele zile. Primarul capitalei, Ion Ceban, a dispus activarea secţiilor COVID şi la Spitalul municipal pentru copii ,,Valentin Ignatenco”, întrucât nu mai sunt locuri libere la Spitalul Municipal de Boli Contagioase. Pentru pacienții adulți, vor fi amenajate circa 300 de paturi la Spitalul Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, inclusiv 16 de terapie intensivă.

Primăria capitalei își propune să mărească capacitatea de paturi pentru internarea pacienţilor cu COVID-19. Potrivit autorităților municipiului Chișinău, o treime din numărul total de îmbolnăviri sunt înregistrate în municipiul Chişinău.

Prin urmare, primarul Ion Ceban a anunțat că:

⁃ În această săptămână vor fi amenajate până la 300 de paturi la Spitalul Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, inclusiv 16 paturi de terapie intensivă.

⁃ Actualmente, în această instituţie medicală sunt ocupate 180 de locuri din 210 paturi activate, inclusiv 12 paturi ATI.

⁃ S-a dispus activarea secţiilor COVID şi la Spitalul municipal pentru copii ,,Valentin Ignatenco”, 63 de paturi, unde deja peste jumătate din numărul de paturi COVID pentru copii sunt ocupate.

„A fost luată această decizie deoarece creşte numărul de îmbolnăviri cu coronavirus şi în rândul copiilor, iar Spitalul Municipal de boli contagioase pentru copii este plin. Valul curent, unde predomină tulpina Delta, rămâne să fie contagios şi agresiv. Capacităţile spitalelor municipale, activate ca spitale COVID, destul de rapid devin neîncăpătoare. Şi în secţiile de terapie intensivă ajungem la limita locurilor disponibile”, a menționat edilul.

Potrivit lui Ceban, Centrul COVID de la Moldexpo este plin cu pacienţi, acesta funcţionând la capacitate maximă.

„Avem pregătite spaţii medicale de rezervă, dar aceste rezerve sunt pe termen scurt. Avem nevoie de o coordonare permanentă cu Ministerul Sănătăţii pe activarea graduală şi a altor spatii medicale, inclusiv în spitalele din subordinea republicană. Consideram că Ministerul Sănătăţii trebuie să implice mai activ, prin protocoale clinice actualizate – Asistenţa Medicală Primară în tratamentul pacienţilor la domiciliu, mă refer aici la acei pacienţii care au forme uşoare şi medii”, a menționat edilul.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 289 025. 6695 de persoane au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: