Toți miniștrii pleacă la Bălți. De ce ședința Guvernului va avea loc anume acolo?
Full Article 2 minutes read

Toți miniștrii pleacă la Bălți. De ce ședința Guvernului va avea loc anume acolo?

Ședința din 6 iulie curent a Guvernului Republicii Moldova se va desfășura în municipiul Bălți. Un anunț în acest sens a fost făcut pe 5 iulie de autorități. Pe agenda Guvernului se regăsesc mai multe decizii, inclusiv pentru locuitorii regiunii de nord a țării.

Urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți, dar și o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”.

De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local.

De asemenea, prim-ministra și Cabinetul de miniștri vor examina mai multe proiecte de legi și hotărâri ce țin de dezvoltarea pieței de capital, creșterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar, comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2022-2023, precum și reorganizarea unor autorități publice.

După ședința Executivului, prim-ministra va merge la spitalul din Bălți, unde va fi deschisă o nouă secție perinatologică. Ulterior, Natalia Gavrilița va vizita Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: