„Totul este exagerat”. Un elev din Chișinău, găsit sângerând în toaleta liceului, după ce nu i-a fost permis accesul la teză
Full Article 3 minutes read

„Totul este exagerat”. Un elev din Chișinău, găsit sângerând în toaleta liceului, după ce nu i-a fost permis accesul la teză

Un canal de Telegram a scris că elevul unui liceu din Chișinău ar fi încercat să-și pună capăt zilelor în toaleta instituției de învățământ, după ce nu i s-a permis accesul la sesiune. Se menționa că acesta „și-ar fi tăiat venele cu un cuțit”. Într-un comentariu pentru NewsMaker, directoarea liceului a spus că „totul este exagerat”. Potrivit ei, elevul „a făcut mai multe tăieturi” și „sângera puțin”. Ulterior a fost transportat la spital și a fost eliberat o oră mai târziu. Potrivit directoarei, elevul deține un certificat care îi permite frecvența liberă a orelor din motivul stării sale psihologice și psihice, la moment starea lui de sănătate urmare a incidentului „este normală”. Poliția a declarat că a inițiat o anchetă, totodată a sesizat Direcția pentru protecția drepturilor copilului. 

Un canal de Telegram a scris în seara zilei de 19 mai că un elev din clasa a 11-a a liceului teoretic „Aleksandr Pușkin” din capitală a încercat să-și pună capăt zilelor în toaleta instituției după ce nu i s-a permis accesul la sesiune. Se menționa că elevul „și-ar fi tăiat venele cu un cuțit” și că acesta a fost depistat de un alt elev al instituției de învățământ. Canalul de Telegram „Kishinev v teme” a scris că incidentul a avut loc pe 16 mai, la ora 9.

Ce spune directoarea liceului 

Solicitată de NewsMaker să comenteze cazul publicat pe online, directoarea liceului a spus că „totul este exagerat” și că „din fericire, așa nu a fost”.

„Elevul în timpul lecției și-a cerut voie să meargă la toaletă, a ajuns la toaletă, s-a așezat pe podea, a luat un cuțit utilitar și a făcut mai multe tăieturi. Unul dintre elevi l-a văzut, l-a chemat pe directorul adjunct și pe mine. Noi am ajuns acolo. Sângera puțin, am oprit [sângele] și am chemat ambulanța. El a fost dus la Spitalul Ignatenco și a fost eliberat o oră mai târziu”, a menționat directoarea. 

Ea a adăugat că la momentul, starea de sănătate a elevului „este normală”.

„Ceea ce se scrie pe Telegram nu este adevărat pentru că aceasta nu este sinucidere”, a conchis directoarea.

Ce spune poliția

Contactată de NewsMaker, ofițera de presă al poliției capitalei Natalia Stati a menționat că oamenii legii au fost sesizați cu privire la caz, prin intermediul 112, în jurul orei 09:30. Poliția a fost alertată, potrivit ofițerului, „precum că la o instituție de învățământ un minor este rănit”.

„La fața locului imediat s-au deplasat polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ajungând, în cadrul documentarii polițiștii au stabilit că un elev, minor de 17 ani, și-a aplicat câteva zgârieturi la mână. Minorul a fost transportat împreună cu mama la spital pentru îngrijiri medicale. Astfel după îngrijiri medicale, minorul se află în afara oricărui pericol”, a menționat Stati.

Ofițerul de presă a adăugat că pe caz a fost inițiată o anchetă și că mama elevului „a scris o cerere că nu are pretenții la nimeni”.

Stati a mai precizat că angajații poliției au sesizat organele de resort, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.


Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere - adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: