Transnistria: Posturile de control instalate unilateral la începutul pandemiei vor fi eliminate
Full Article 2 minutes read

Transnistria: Posturile de control instalate unilateral la începutul pandemiei vor fi eliminate

Posturile de control instalate unilateral de administrația de la Tiraspol  vor fi eliminate. Decizia a fost a fost anunțată pe 21 ianurie de către autoritățile de facto din stânga Nistrului.

UPDATE (14:22) Așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că eliminarea posturilor de control nu înseamnă că supravegherea liniei administrative va slăbi. În regiune vor patrula forțele de ordine, iar în locul posturilor de control vor sta de veghe angajați ai miliției locale.

Inițial, autoritățile transnistrene au instalat în jur de 30 de posturi, ulterior au rămas16, iar mai târziu, numărul lor a fost redus la 11. Decizia de a le elimina vine în contextul în care rata de infectare în dreapta și în stânga Nistrului este similară. Tiraspolul menționează că acțiunile ulterioare vor depinde de situația pandemică din regiune.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, s-a discutat despre posibilitatea accesului în regiune a persoanelor care s-au infectat cu COVID-19 și au reușit să se însănătoșească. Timp de două luni după ce s-au vindecat, acestea vor putea să iasă de pe teritoriul din stânga Nistrului fără obligația de a se testa sau de a se izola pentru două săptămâni, la întoarcere.

Mai mult, persoanele care au învins coronavirusul nu vor trebui să demonstreze că au trecut prin infecție, deoarece informația va fi disponibilă în baza de date „Atlas”, la care au acces așa-numiții „grăniceri” transnistreni.

Cei care se vor întoarce în regiune după o perioadă mai lungă de două luni, vor trebui, în continuare, să se testeze la COVID-19 sau să se izoleze pentru două săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: