Transportatorii moldoveni vor putea utiliza înainte de termenul stabilit cota de autorizații pentru transportul de mărfuri în Rusia
Full Article 2 minutes read

Transportatorii moldoveni vor putea utiliza înainte de termenul stabilit cota de autorizații pentru transportul de mărfuri în Rusia

Transportatorii moldoveni vor putea să utilizeze înainte de termenul stabilit cota de autorizații, care urma să fie eliberată din 1 octombrie 2020, informează Ministerul Economiei. Este vorba despre 4000 de autorizații planificate pentru trimestrul IV a anului 2020.

Potrivit înțelegerilor din cadrul ședinței comisiei moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional din 6 noiembrie 2019, în anul curent Republica Moldova urmează să utilizeze 16 000 de autorizații, 8000 în primul semestru și câte 4000 pentru ultimele două trimestre.

Însă, la sfârșitul lunii mai, cota de 8000 de autorizații în transportul de mărfuri acordată de Federația Rusă pentru prima jumătate a anului curent era deja epuizată, iar transportatorii riscau să nu mai poată livra mărfurile pe piața rusă.

În urma mai multor demersuri efectuate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, omologii din Federația Rusă au acceptat eliberarea anticipată a autorizațiilor de mărfuri.

Cota de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri în Federația Rusă este negociată anual între Republica Moldova și Federația Rusă. În ultimul an, autoritățile de la Moscova au majorat numărul de autorizații. Dacă în 2019 cota a fost de 15 000 de autorizații, pentru anul 2020 cota este de 16 000.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: