Transportatorii vor putea să-și programeze online ora exactă de trecere a frontierei. Măsurile CSE, pentru degajarea traficului de la vamă
Full Article 50 second read

Transportatorii vor putea să-și programeze online ora exactă de trecere a frontierei. Măsurile CSE, pentru degajarea traficului de la vamă

Transportatorii vor putea să-și programeze online ora exactă de trecere a frontierei de stat, prin înregistrarea într-un rând virtual de așteptare. Se întâmplă după ce Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat în ședința din 15 decembrie, prezidată de premierul Dorin Recean, măsuri de gestionare a traficului în punctele de trecere a frontierei.

CSE a pus în sarcina Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu, să identifice cea mai fezabilă și sustenabilă soluție pentru degajarea traficului greu în vamă și facilitarea implementării Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră.

Spînu ar urma să încheie contractele necesare, potrivit deciziei, în decurs de două zile lucrătoare, din contul mijloacelor financiare acordate ministerului în 2023.

Precizăm că deciziile CSE sunt obligatorii și executorii. Hotărârea intră în vigoare din momentul emiterii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: