Transportul public interraional va circula la fiecare 15 minute. Modificările votate de deputați la legislația din domeniu
Full Article 2 minutes read

Transportul public interraional va circula la fiecare 15 minute. Modificările votate de deputați la legislația din domeniu

Transportul public interraional ar putea circula la fiecare 15 minute, și nu la 30, așa cum a fost până în prezent. Se întâmplă după ce Parlamentul a votat, în prima lectură, în ședința din 24 noiembrie, modificări la Codul transporturilor. Proiectul mai prevede excluderea intervalului de o oră dintre cursele internaționale în aceeași direcție.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, proiectul prevede simplificarea activității pentru mediul de afaceri, inclusiv ce ține de procedurile de eliberare a actelor permisive. Mai exact, a fost foaia de parcurs a fost exclusă din lista documentelor de strictă evidență. Pentru a reduce din birocrație, deputații au votat pentru excluderea din lista documentelor necesare la bord a mai multor acte existente în sistemele informaționale ale Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

Proiectul prevede, de asemenea, descentralizarea administrației domeniului transportului rutier urmează. Astfel, competențele de elaborare, aprobare și modificare a programului de transport interraional urmează a fi transferate de la organul central de specialitate la ANTA.

Consiliile locale și municipale, în contextul necesității organizării transportului rutier contra cost la nivel local, urmează să elaboreze, aprobe și modifice programele de transport rutier, în conformitate cu necesitățile de transport ale populației.

„Intervalul dintre cursele interraionale va fi micșorat de la 30 la 15 minute, iar la nivel de transport internațional va fi exclus intervalul de o oră dintre cursele internaționale în aceeași direcție”, indică proiectul de lege.

Alte modificări prevăd că biletele se vor vinde prin „e-Bilet” sau sistemele de vânzare proprii, interconectate la acest sistem informațional. Biletele, emise în forma bonurilor fiscale sau documentului electronic, se vor vinde la casele de bilete de la autogări, prin intermediul terminalelor speciale sau de operatorii de transport rutier care deservesc rutele doar prin intermediul echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală.

Proiectul de lege urmează a fi examinat și în lectura a doua de Parlament.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: