„Trebuie să întreprindem acțiuni zi de zi”. Prioritățile anunțate de Maia Sandu, pentru perioada imediat următoare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Trebuie să întreprindem acțiuni zi de zi”. Prioritățile anunțate de Maia Sandu, pentru perioada imediat următoare (VIDEO)

Președintele ales Maia Sandu a anunțat prioritățile: „Trebuie să întreprindem acțiuni zi de zi, așa încât oamenii să simtă schimbări spre bine cât mai curând. Asta îmi propun să fac din prima zi de mandat”.

Maia Sandu a anunțat în cadrul unui briefing de presă prioritățile pentru perioada imediat următoare: Scoaterea Republicii Moldova din izolare internațională; Bugetul pentru anul 2021 – buget pentru oameni; Acțiuni ferme pentru combaterea corupției.

De asemenea, Maia Sandu a venit cu un apel către cetățeni, în contextul pandemiei, să fie responsabili și mai buni unii cu alții pentru că doar așa putem să depășim această perioadă dificilă.

„În primul rând, sper că sunteți sănătoși. Este cel mai important lucru acum și vă rog, dragi cetățeni, să aveți grijă de dvs. și de familiile dvs. Știu că am obosit cu toții, știu că situația creată de pandemie devine tot mai apăsătoare și mai dificilă, dar pericolul cel mare încă nu a trecut. Este foarte important să fim atenți în continuare, să ne protejăm și să fim solidari cu cei mai vulnerabili decât noi. De responsabilitatea și solidaritatea noastră depinde sănătatea și chiar viața noastră și a celor din jur”, a menționat Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuție de către aceasta cu responsabilii instituțiilor de forță, iar la nivelul instituției prezidențiale va crea un mecanism cu privire la numirea în funcție a judecătorilor.

„Voi crea, la nivelul instituției prezidențiale, un mecanism de verificare a tuturor propunerilor venite de la Consiliului Superior al Magistraturii vizând numirea sau promovarea judecătorilor, astfel încât nicio persoană cu probleme de integritate care a emis decizii dubioase să nu fie numită în funcție. Același mecanism va fi valabil pentru alte în funcții publice pe care le va face Președintele”, a mai menționat Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: