Trei eleve din Republica Moldova au obținut medalii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
Full Article 1 minutes read

Trei eleve din Republica Moldova au obținut medalii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Eleve din Republica Moldova au obținut trei medalii de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete. Concursul s-a desfășurat în perioada 15 – 21 aprilie. Acesta urma să să fie găzduit de localitatea olandeză Egmond aan Zee, însă s-a desfăşurat în mediul virtual din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Medaliile au fost obținute de către Mădălina Griza, Adelina Andrei și Adelina Patlatîi, eleve ale Liceului Teoretic „Orizont” din capitală.

La olimpiadă au participat 204 elevi din 53 de țări ale lumii. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și doi profesori.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete se desfășoară, anual, începând cu anul 2012. La competiție pot participa fete de vârstă școlară. Ideea îi aparține colegiului Murray Edwards din cadrul Universității Cambridge și are scopul de a susține fetele care vor să studieze matematica. Competiția se desfășoară după modelul Olimpiadei Internaționale de Matematică. Fiecare echipă este formată din patru participante. Anul viitor, concursul se va desfășura în Georgia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: