Trei membri ai unei familii din Găgăuzia au decedat timp de 10 zile, după ce s-au infectat cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Trei membri ai unei familii din Găgăuzia au decedat timp de 10 zile, după ce s-au infectat cu COVID-19

Trei membri ai unei familii din Găgăuzia au decedat, după ce s-au infectat cu COVID-19. În total, opt membri ai familiei au contractat virusul, inclusiv copii.

Despre cele întâmplate a anunțat pe pagina sa de Facebook un internaut:

„Să le fie țărâna ușoară rudelor mele celor mai dragi și apropiate.

26.08.2021 a murit socrul meu Petr Botnari

29.08.2021 a murit tatăl meu Kara Dmitrii

02.09.2021 a murit soția mea iubită Kara Lilia”

Soția bărbatului avea doar 33 de ani, informează portalul Nokta. În cadrul ședinței din 2 septembrie a executivului din Găgăuzia, guvernatoarea Irina Vlah a comentat cele întâmplate și a îndemnat locuitorii regiunii să se vaccineze.

„V-am povestit despre o familie din Găgăuzia, în care copiii s-au îmbolnăvit de Covid și au infectat bunii și bunicile. Șase adulți și doi copii s-au infectat. Din șase adulți, trei au decedat. Mâine va fi înmormântat al treilea membru și totul timp de 10 zile. Acest lucru demonstrează încă o dată că dacă locuitorii noștri nu se vor vaccina, atunci numărul cazurilor letale va crește de la zi la zi”, a menționat Vlah.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore, în UTA Găgăuzia au fost testați pozitiv 50 de oameni: 10 la Ceadîr-Lunga, 26 la Comrat și 14 la Vulcănești. Trei persoane din regiune au decedat din cauza complicațiilor de sănătate provocate de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: