Trei mine antitanc, depistate la frontieră: au fost chemați polițiștii din Ungheni, salvatorii și geniștii
Full Article 1 minutes read

Trei mine antitanc, depistate la frontieră: au fost chemați polițiștii din Ungheni, salvatorii și geniștii

Trei mine antitanc, de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost depistate pe malul râului Prut. Obiectele au fost găsite în zona de frontieră, pe 8 august. 

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că „în rezultatul unei conlucrări între poliţiştii de frontieră şi populaţia locală a fost prevenită o situaţie de incident în zona de frontieră”.

„Astăzi, 8 august 2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni a parvenit informația precum că pe malul râului Prut au fost identificate trei mine. Operativ, o patrulă s-a îndreptat spre locul depistării obiectelor explozive, unde s-a confirmat prezenţa a trei mine antitanc de pe timpul celui de-al doilea Război Mondial. La faţa locului au fost chemaţi angajații IGSU (Inspectoratului General pentru Situații de Urgență) și IP (Inspectoratului de Poliție) Ungheni”, au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Instituția a precizat că „până la sosirea specialiștilor geniști, poliţiştii de frontieră asigură paza explozibilului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: