Trei parcuri din capitală ar putea fi unite printr-un „Coridor Verde” pentru bicicliști (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Trei parcuri din capitală ar putea fi unite printr-un „Coridor Verde” pentru bicicliști (UPDATE)

Pietonii și bicicliștii ar putea avea prioritate egală cu automobiliștii pe strada 31 august 1989 din capitală. Un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de viceprimarul capitalei Victor Chironda, împreună cu Andrei Vatamaniuc și Ala Mîrza și urmează să fie supus votului în cadrul ședinței de azi a Consiliului Municipal.

„Ne propunem transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu. Conform proiectului propus, pe acestă stradă va fi lărgit trotuarul și amenajate pistă cu sens dublu pentru bicilete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate și extensii de curbură a trotuarelor”, a scris pe pagina sa de Facebook Victor Chironda.

UPDATE (16:00) Proiectul a fost susținut de 41 de consilieri. Viceprimarul Victor Chironda a scrie pe pagina sa de Facebook că următoarea etapă este inițierea consultărilor publice a proiectului tehnic și colectarea propunerilor și sugestiilor. În paralel, va fi lansată licitația pentru contractarea companiei care va realiza lucrările.

Planul de redesign al străzii a fost elaborat cu suportul PNUD Moldova, iar reamenajarea va demara în septembrie 2020, din contul resurselor oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Primarul capitalei Ion Ceban s-a arătat încrezător că proiectul este unul util pentru capitală.

Un proiect, care cu siguranță va avea succes, urmează să fie votat astăzi de Consiliul Municipal Chișinău. Este vorba…

Posted by Iv Ceban on Tuesday, July 14, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: